Friday, May 29, 2015

Working Life

Assalamualaikum w.b.t

Working life has been very stressful. More stressful than ever. Orang lain selalu kata, 'ala.. kerja tempat lain pun stress juga'. Yeahh.. Semua stress tapi paling stress bila dapat bos yang mental and psiko kan? I dont know. I never story about anyone in my blog. Tapi ni tercerita plak. Hahaha!

My working life story ni selalu nya orang susah nak percaya betapa teruknya kami kena psiko. Tapi tu la. Hanya mereka yang mengalami je yang paham. Kalau tak takkan la dalam masa setahun 8 orang masuk tapi 7 orang resign kan...

Kadang-kadang rasa kelakar bila ada orang baru masuk, budak2 seksyen lain akan bet brapa lama diorg ni boleh tahan. Hahaha!

Doaku moga Allah beri ketabahan dan kesabaran buat kami yang teraniaya oleh bos ni. Semoga berkat kesabaran ni ada hikmahnya. Doaku buat bos, semoga Allah berikan kesedaran dan lembutkan hatinya kerana beliau seorang Islam dan seorang ibu. Hidup ni bulat. Bila kita buat anak orang, mak orang, adik orang, tak mustahil Allah akan balas pada keluarganya juga. Semoga Allah ampunkan doasa kita semua dan halalkan setiap rezeki yang Allah bagi. Ameen...

Korang yang baca ni tolong doakan juga ye.

My breakfast and a bit of my sudut gembira. I put everything that will bring my smile here. 


No comments: