Friday, May 8, 2015

The-Eat-What-We-Got-Challenge

Assalamualaikum w.b.t

Since me and hubby will shopping for groceries every week, terlalu banyak la pembaziran yang berlaku. Semuanya akibat konon letih lepas tu tak masak. This is no no no.. Jadi.. untuk mengelakkan lebih banyak pembaziran yang berlaku, I'll make a list of everything I got in my fridge and pantry.

So, here we go!

Barang Basah
Siakap – Separuh (ekor)
Udang – 15 ekor  tinggal 10 ekor sebab buat nasi goreng utk bekal pagi ni
Kerapu – 1 pack
Sotong – 2 ekor besar
Ayam – sekor  Dah buat ayam panggang malam tadi. Siap basuh semua packing for Ayam masak merah, nasi ayam, isi ayam (utk goreng2)
Bawal – 2 ekor
Fish ball - 6 biji

Sayur
Bendi - 5
Carrot - 3
Daun Limau Purut - 1 plastik besar -_-"
Brokoli - dah guna suku
Salad - 2 pokok
Timun - 2 batang
Tomato - 4 biji
Kobis - sebiji
Kucai - separuh genggam
Cili hijau - 4
Cili Merah - 3
Serai - byk giler
Daun kunyit - pun banyak
Limau Nipis - satu plastik besar
Halia - 5 inci
Lemon - 5 biji

Misc
Telur - 6 biji
Sardin - 1 pack



No comments: