Sunday, May 31, 2015

Waxing and Threading

Assalamualaikum w.b.t.

Kebiasaannya ramai wanita di luar sana yang tak tahu pasal benda ni. Pada mereka waxing and threading ni macam taboo, memalukan kata mereka. Jadi memang ramai la yang tak tahu.

So, disini serba sedikit pasal wax and thread. Sebenarnya bagus buat waxing and threading ni. Especially for underarm. Yang lain tu masing2 punya pendapat la.

Memang berbeza antara bercukur dengan waxing. Bila buat wax and thread ni underarm lebih cerah tak lebam macam baru lepas bercukur tu. Harga pun tak mahal, murah je. Sekali buat underarm RM10 je. Untuk 1st timer kena la tahan skit. Berair juga la mata.

Tempat yang saya pergi ni dekat Bangsar, sebelah Bangsar Village. Orang India yang buat tapi muslim. Selesa la. Tak rasa malu sangat. Dont worry. There're professional. Tapi yang brazillian tu xtau la ye. Saya tak pernah buat yang tu, Malu...

Hihi.. Till the... tata


Friday, May 29, 2015

Working Life

Assalamualaikum w.b.t

Working life has been very stressful. More stressful than ever. Orang lain selalu kata, 'ala.. kerja tempat lain pun stress juga'. Yeahh.. Semua stress tapi paling stress bila dapat bos yang mental and psiko kan? I dont know. I never story about anyone in my blog. Tapi ni tercerita plak. Hahaha!

My working life story ni selalu nya orang susah nak percaya betapa teruknya kami kena psiko. Tapi tu la. Hanya mereka yang mengalami je yang paham. Kalau tak takkan la dalam masa setahun 8 orang masuk tapi 7 orang resign kan...

Kadang-kadang rasa kelakar bila ada orang baru masuk, budak2 seksyen lain akan bet brapa lama diorg ni boleh tahan. Hahaha!

Doaku moga Allah beri ketabahan dan kesabaran buat kami yang teraniaya oleh bos ni. Semoga berkat kesabaran ni ada hikmahnya. Doaku buat bos, semoga Allah berikan kesedaran dan lembutkan hatinya kerana beliau seorang Islam dan seorang ibu. Hidup ni bulat. Bila kita buat anak orang, mak orang, adik orang, tak mustahil Allah akan balas pada keluarganya juga. Semoga Allah ampunkan doasa kita semua dan halalkan setiap rezeki yang Allah bagi. Ameen...

Korang yang baca ni tolong doakan juga ye.

My breakfast and a bit of my sudut gembira. I put everything that will bring my smile here. 


Friday, May 22, 2015

The-Eat-What-We-Got-Challenge - Week 1 & 2

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah.. Last week manage to only eat and cooked the only thing we got in Fridge.
Tak payah makan kat kedai. Boleh masak sendiri kat rumah je.
Harap boleh bagi motivasi pada yang lain untuk masak je kat rumah. Lebih jimat dan sedap.
Sebenarnya dalam masa 2 minggu ni masak macam2. Tapi ni je yang sempat ambil gambar. So minggu ni akan sambung apa yang ada dalam fridge.







Barang Basah
Siakap – Separuh (ekor)
Udang – 15 ekor  tinggal 10 ekor sebab buat nasi goreng utk bekal pagi ni
Kerapu – 1 pack
Sotong – 2 ekor besar
Ayam – sekor  Dah buat ayam panggang malam tadi. Siap basuh semua packing for Ayam masak merah, nasi ayam, isi ayam (utk goreng2)
Bawal – 2 ekor
Fish ball - 6 biji

Sayur
Bendi - 5
Carrot - 3
Daun Limau Purut - 1 plastik besar -_-"
Brokoli - dah guna suku
Salad - 1 pokok
Timun - 1 batang
Tomato - 2 biji
Kobis - sebiji
Kucai - separuh genggam
Cili hijau - 4
Cili Merah - 3
Serai - byk giler
Daun kunyit - pun banyak
Limau Nipis - satu plastik besar
Halia - 3 inci
Lemon - 2 biji

Misc
Telur - 3 biji
Sardin - 1 pack


Friday, May 8, 2015

The-Eat-What-We-Got-Challenge

Assalamualaikum w.b.t

Since me and hubby will shopping for groceries every week, terlalu banyak la pembaziran yang berlaku. Semuanya akibat konon letih lepas tu tak masak. This is no no no.. Jadi.. untuk mengelakkan lebih banyak pembaziran yang berlaku, I'll make a list of everything I got in my fridge and pantry.

So, here we go!

Barang Basah
Siakap – Separuh (ekor)
Udang – 15 ekor  tinggal 10 ekor sebab buat nasi goreng utk bekal pagi ni
Kerapu – 1 pack
Sotong – 2 ekor besar
Ayam – sekor  Dah buat ayam panggang malam tadi. Siap basuh semua packing for Ayam masak merah, nasi ayam, isi ayam (utk goreng2)
Bawal – 2 ekor
Fish ball - 6 biji

Sayur
Bendi - 5
Carrot - 3
Daun Limau Purut - 1 plastik besar -_-"
Brokoli - dah guna suku
Salad - 2 pokok
Timun - 2 batang
Tomato - 4 biji
Kobis - sebiji
Kucai - separuh genggam
Cili hijau - 4
Cili Merah - 3
Serai - byk giler
Daun kunyit - pun banyak
Limau Nipis - satu plastik besar
Halia - 5 inci
Lemon - 5 biji

Misc
Telur - 6 biji
Sardin - 1 pack