Friday, January 30, 2015

Krabi Gateway -Birthday Hubby- 4th Day

Assalamuaaikum w.b.t

This is our last day at Krabi. Feel a bit sad. I dont want leave this place. Tak puas lagi buat Island Hoping. I want more... huhuhu.. But face the fact! Our flight depart at 5pm. Its time to go home..

Before that, we borrowed Hotel's bicycle. Saja nak round Aonang Town for the last time.






Good Bye Aonang. You will be missed.. Thank you Centara for the great hospitality. If we going to Krabi, we will stay at that hotel again.

Wednesday, January 28, 2015

Krabi Gateway -Birthday Hubby- 3rd Day

Assalamualaikum w.b.t

Ni sambungan untuk hari ketiga kami di Krabi. Kali ni ambil pakej Long Tail Boat. Saje nak merasa dan kami ambil pakej jelajah 4 Island. Jujurnya.. Saya dan hubby tak berapa seronok sebab long tail ni tersangat la lambat. Kalau dtg lagi memang takkan ambil long tail boat ni. Mmg murah.. Tapi.... ntah la..

Phranang Cave di hujung sana. Penuh dengan 18sx. Tak faham kenapa nak letak 'penis' banyak2 besar2 konon nak kasi dewi. iiieeeewwwww....


Gua di hujung tu yang dianggap suci -_-'



Wall Climbing




Original Photo. No Filter


Its too hot!

Yes. I walked like this all the time.

Only for few second to capture this moment

Konon nak tarik bot tapi kena tegur terus malu.


Ahli rombongan

Last Snorkelling at chicken island.

Dalam pukul 4 dah sampai bilik. Ni kalau naik bot laju lagi cepat sampai. Kemudian kami bersiap2 for our last dinner here.

Lupa la nama restoran ni. Tapi kedai ni halal and a bit expensive. Takpe la. Dah 2 malam makan tepi jalan. Last night ni kasi special skit.

Menu macam ala2 Malaysian Food je

Suasana mmg romantik sangat..

Have to capture this moment



hai la... knp la tak perasan date tu disitu. Memang ruin all our pics.

Ambil gambar sementara tunggu our dinner serve

Sunset

People waiting for sunset

Aonang town

Will miss this place

Satu kemestian singgah makan pancake (aka roti canai)



Till then.. Tata

Tuesday, January 27, 2015

Krabi Gateaway -Birthday Hubby- 2nd Day

Assalamualaikum w.b.t

Hari ke dua kami di krabi. Sarapan biskut, nescafe and roti yang dibawa dari malaysia (megi skali la. haha!) Awal2 pagi kami turun ke lobi tunggu orang pick up for our 1st activity iaitu ke Phi Phi Island. Sangat Best! Kami ambil pakej speed bot muat untuk 20 orang sahaja. Bak kata hubby, kalau tak ramai orang takde la serabut sgt. Ye dak?

Waiting for our boat to arrive 


Yeay! Thats our boat!


First stop. Bamboo Island. Masa ni tak tahan tengok air biru sangat rasa macam nak terus terjun je. But first, lemme take a selfie


Then singgah lunch at phi phi don. Masa ni memang tak jalan2 pulau pun. Kami duk makan kat situ sampai la tour guide kami panggil soh naik bot. Makanan not bad la. 


Its Halal!

Viking cave. Lalu je. Tak singgah pun. Tengok warna air tu.


Ahli rombongan




Masa ni kami dia Maya Bay. Tempat femes Leonardo berlakon cerita Beach. Cantik tempat ni.

Lupa nama tempat ni. Tapi kalau nak ke sini kena pergi jelajah belakang maya bay, naik tangga baru dapat tengok pemandangan ni 


Tengah2 pulau maya bay 


Then kami berhenti di Monkey Island utk snorkeling. 


Kedudukan statik je masa ni -_-' 


Bagi la can. Teruja sebab pertama kali snorkeling



Hubby berenang without life jacket kat tgh2 laut tu. Wife dia kagum jap. Haha! 


Dalam pukul 4 petang kami dah sampai ke bilik hotel. Malam tu ronda2 cari makan. Hubby haruslah bergambar dengan company dia. -_-'


Till Then... Tata