Thursday, July 17, 2014

Projek Iftar 3

Assalamualaikum w.b.t

Saya masih di office. Tunggu En.Somi. Balik lmbat ni jenuh la kelam kabut masak untuk berbuka. Harap2 la sempat. Agak penat sebenarnya.. Nak simpan tenaga utk terawih. Tapi nak buat mcm mana kan..

Gambar bawah ni campur2 antara yg saya masak, ibu masak (sempat balik Sitiawan kejap), dan kedai masak. hehe..

Ni gambar bahan2 sebelum sy buat mee goreng

Mee goreng and chicken patty and bubur lambok

My mee goreng basah

Ikan pekasam. Ni masa kat sitiawan. Feveret nih!

Macam2 ibu masak masa kami balik hari tu. Sup tulang tiada dalam gambar

Ni makan kat pancake house @ Midvalley

Jamuan berbuka rumah Nida. Saje nak tayang presurre cooker sy disitu. hehehe

Saya bawa Rice Lamb Mendhi. Senang tak payah pikir lauk dah.

Red Velvet with blueberry topping made by Lily


Yang ni atas dan seterusnya ni semalam punya menu. Makan kat Murni Discovery. Air Lily Special

Mee raja nepoleon

and mine was carbonara seafood salmon


Till then... tatatititutu


Friday, July 11, 2014

Projek Iftar 2

Assalamualaikum w.b.t.

Dah masuk minggu kedua kita berpuasa. Alhamdulillah.. Minggu ni tak berapa masak sangat. Semalam pertama kali berbuka di luar dengan kawan-kawan hubby di seoul garden. Best betul sebab tak payah masak! Hari Ahad berbuka di rumah mama. Tu kira masak juga la sebab tolong mama buat kari (blaja skali ler, hehehe)

Gamba bawah ni masakan untuk minggu ni yg sempat masak.

Ni Kari ayam mama buat. The best in town!

Kesukaan suami. Dia sorang je habis kan semua -_-"  Ni pun mama yg masak.

 Yang ni Ayam Coke and sambal terung.


Sayur suhun+kentang+celery, Ayam bakar mayonis, Asam pedas ikan tenggiri (kedai mari), Terung salut telur tak jadi :-p




Khamis minggu lepas En.Somi bermurah hati nak belanja Iftar kat luar. Berbuka dengan kawan2 dia. Mula2 konon nak suprise dia taknak bgtau tempat. Last2 tau jugak. hehehe... Berbuka di Seoul Garden. Senyum sampai ke telinga le saya. Siap ada sushi plak tu. hehe

Ni baru 2nd trip. Kambing+daging+ayam. Byk sgt makan malam tu. Memang hepi ler sebab tak payah masak. hehe


Till then... tatatititutu


Sunday, July 6, 2014

Projek Iftar

Assalamualaikum w.b.t
Sejak pagi cuba untuk guna internet pada laptop guna handphone. Tapi tak mau pun. Putus asa dah ni. Baik guna phone je.
Sejak takde unifi ni... erm... uuuwwaaa.... tak boleh ler. Nak internet gak. Huhuhu...
Baiklah.. takpe2. Ni sekadar nak update projek iftar je. Alhamdulillah.. sepanjang seminggu puasa ni, hari khamis je yg sy tak masak. Hari2 lain semua masak. So... layan gambar ye..