Monday, December 22, 2014

Happy 1st Anniversary Ryanieqa! Copthonre Hotel Cameron Highland

Assalamualaikum w.b.t

Ni namanya entry #throwback. Alhamdulillah 13 September 2014 genap setahun perkahwinan kami. Kami berjaya hadapi hutan banat belukar liku-liku kehidapn suami isteri sepanjang setahun ni. Masih lagi tiada baby, mohon doa semua pembaca ye. Moga kami dapat anak secepat mungkin. Amin...

So, sempena ulang tahun ni kami ke Cameron Highland. Yeay! Sebabnya memang dah lama kami nak berjalan berdua ke tanah tinggi. Alhamdulillah lepas servis kereta di Ipoh kami terus naik ke atas ikut jalan Simpang Pulai. We manage to safe our booking for a deluxe room at Hotel Copthorne at the top of Brinchang.

 Pemandangan biasa perjalanan dari Simpang Pulai ke Brinchang


Safely arrived at our room! Love it!





Happy wife I am! 

PhotoBomb!


Segan sebab masa ni kena tegur dengan orang putih. Agaknya diorg tak pernah tengok monopod kot. Haha!



Dinner jalan kaki pegi OldTown. Tak nak pegi tanah rata sebab jem sangat2.

Sejuk and its raining  

Lepak here for a while. Thats not my foot.

 Its about 7am! Going to watched the sunrise

 SubhanaAllah... Cantiknye...




Angin kuat. Tak boleh buka mata. 







 Hadiah Anniversary. Orang lain dapat 'Rose', ku dapat 'Rosemary' :-) 

Till then. Babai..

Saturday, December 20, 2014

Brunch at SS19 Subang

Assalamualaikum w.b.t


Happy Weekend Everybody!! Its gloomy Saturday, Baru je sampai rumah lepas brunch tadi. Harap malam ni masa final AFF Suzuki tak hujan. Kesian kat pemain bola kita.

Tadi bruch kat FIQ's Gastronomy. The best place for 'lepak'. Makan best! Cuma tak best sebab panas skit. Hope the aircond function very well. Tapi... kepanasan tu tak menghalang ku utk menikmati 'The Best Cookies and Milk' ever! Sangat sedap. Lepas makan rasa macam nak tido. Eh?!

But I'll come back later untuk rasa the rest food in the menu. owh.. rasa macam nak repeat malam ni. Tapi tak boleh. Jimat2 nak pegi Krabi.

Enjoy the picture!

I'm coffee addict. Must have whenever I take breakfast. 


The star of the day

Love my sunny side up and smoke salmon. I'm salmon's fan!





Till then.. Babai!


Monday, December 15, 2014

Kenduri Kahwin Nabil

Assalamualaikum w.b.t.

Selesai makan malam. Alhamdulillah kenyang makan malam ni. Sayur campur dan ayam masak kicap. Gambar tak de sebab bateri dah abis. haha!

Too many things happen masa blog ni tak ber update. Kita update satu2 ye. Malam ni nak cerita pasal kenduri adikku Nabil. Alhamdulillah... Selesai kenduri Nabil. Walaupun byk rintangan masa kenduri belah kami. Arwah atuk koma masuk hospital masa tu.

Nabil nikah di Terengganu. Dengan sekali nafas je sah jadi suami orang. Bagus la tok kadi tu. Dia sangat menyenangkan. Yela.. buat apa nak susah2kan perkahwinan.. yedak?

Seronok pegi Terengganu sebab dapat makan seafood fresh! Seronok jalan2 dengan Acik n Cik Bad, Budriz n Batrisyia. Paling best jalan2 ke Taman Tamdun Islam.


Masa ni atuk teman cucu dia bersiap



Antara hantaran untuk pihak lelaki 


Alhamdulillah. Sekali lafaz, SETTLE! 


 Yeay! Dapat adik ipar cantik! hehe..


Boys! 


Love this cake. 


Tapai dalam daun 




Masa ni dah tukar baju. Selesai! 


Jalan-jalan time!



Picnic!

Tengok kuda mandi 





Ambil flight malam. Selamat tinggal Terengganu. Nanti kami datang lagi.


Till then.. Babai


Sunday, December 14, 2014

Internet Unifi

Assalamualaikum w.b.t,

Wah... dah penuh habuk blog ni. Last buat projek iftar lepas tu senyap macam tu je. Haha!
Al maklumlah.. Rumah takde internet. Dah hampir 6bulan duduk rumah baru ni, Baru semalam pasang unifi.Btw, projek iftar tu berjaya and I cooked almost everyday for berbuka. Yeay!! Clap! Clap! Clap!

So for today with nice view of Sunday morning, I cooked Nasi Goreng Kampung and Kopi O. Full tummy! Alhamdulillah...



Till then.. babai!!