Saturday, January 21, 2012

Kenduri @ Ipoh

Salam,

Saya menaip dari rumah Sitiawan. Yeay!! I love the sell of this house eventho tak la wangi pun :-p.

Hari ni pergi servis kereta. Rasa lega kereta dah servis. Then ibu ayah datang perodua, ajak pergi kenduri. Lorr... apsal la tak bagitau awal-awal. Ku tak pakai baju kurung. Then ibu ada bawa baju yang baru siap jahit. Ku pilih baju yang paling tak banyak kedut.

Ok... Baju warna kuning, tudung warna pink. Sangat la tak masuk warnanya... Tapi pakai juga la, nak makan free punya pasal. Haha!

Look at the color.

Waie, Nazirul n Mum

Pelamin yang cantik!




Sunday, January 15, 2012

Masak-Masak Di Hari Minggu

Salam,

Hari ni rasa macam malas sangat nak keluar. Masak pun malas. Tapi sebab lapar, terpaksa masak juga la. Tapi simple2 je.

Ayam goreng, Tempoyak masak n Sup Suhun dengan telur.

Tambah carrot dengan Seaweed. Yummy!!



Friday, January 13, 2012

Kari Ayam

Salam,

Hari ni bekal lauk kari ayam. Lama tak dapat. Sekali dapat memang enak.


























Warna bekas yang merah tu buat kari ni nampak macam kurma la..


Thursday, January 12, 2012

Nasi Briyani Ganja

Salam,

Hari ni kat tempat kerja ada majlis kecil untuk Amir Farhan. Dia akan berkerja di Maybank lepas ni. Good Luck ye Amir. Ku harap dapat kerja baru yang bergaji lumayan juga.. Sakit ooo gaji kecik2 ni. Selera ku dah la beso. kuikuikui... Oh ye, lunch tadi makan Nasi Briyani Ganja. Kenapa namanya macam tu? Sebab lepas makan akan terus laloq dan tertido. haha!!




Semoga menjadi orang yang berjaya Amir!

Friday, January 6, 2012

Sabar itu Indah

Salam,

No bento for today. Mood takde sebab semalam. After this pedulikan je cakap orang. They'll shut up one day.

But for today, awal-awal lagi dah kena perli pasal bento. Its ok. Cakap syukur Alhamdulillah dalam hati. Teruskan bersabar...

Balik kerja terus pergi pasar malam. Beli ayam, ikan, and tomato. Nampak ada udang lipan!! RM5 per kg. Terus la sambar. ngehehe...

Malam tu basuh semua ikan, ayam n udang. Susun dalam freeze. Skali tak muat plak...

Malam tu juga masak udang lipan. Buat goreng bercili je. No photo sebab lupa nak amik. Penat sangat tak makan pun. Takpe, simpan untuk esok.

Good nite all!


Thursday, January 5, 2012

Do Not Influence By Other

Salam,

Today's bento, Ayam masak Halia and Bayam goreng.

Di tempat kerja, teruk sy kena sakat dengan rakan-rakan sekerja. Mereka mahu sy masak untuk mereka. Oh my.. oh my..

Sy bawa bekal setiap hari sebab nak jimat. I hope they understand.. I have to saving money for my future and for my vacation to Korea.

I know they understand. They just kidding me. I hope...

Wednesday, January 4, 2012

2nd Day at work for 2012

Salam,

Permulaan kerja hari kedua di tahun baru tak berapa baik. Bangun awal pagi mcm biasa.

Today's bento, Ayam Masak Kurma! My 1st time buat.



Keluar dari rumah, ada kereta halang my car. Marah ni! K da lambat.

Kuar dari kawasan rumah, humakaih.... Jem teruk giler! Oh, today's 1st day for school.

Ok lambat da... Tak naik bas, so balik keje boleh pegi Midval. Yeay!!

Pegi Midval makan Ramen & Teriyaki Chicken ^_^

Sekian hari bekerja di awal tahun 2012.


Monday, January 2, 2012

Azam 2012

Salam.

Wah, sudah masuk 2012! Maknanya umur sy bakal 26! Masih belum berkahwin dan masih belum capai kepuasan dalam hidup.

Azam 2011 hanya 30% je yang tercapai. Too bad.

So, azam untuk 2012:

1. Get better job with more money
2. Al-Mathurat everyday & Khatam Quran
3. Saving for future
4. Cook everyday and make bento for work
5. Make Neymar (my new Sugar Glider) bonding with me
6. Be cool & exercise more
7. Once a week, make spa at home
8. Give commitment for charity work
9. Read more book
10. Write blog
11. Put trust in myself more
12. Not forget my apartment, will decorate it using minimum spent of money ^_^

InsyaAllah will work hard to make all 2012 resolution come true..